2015-03-22 12:09:48• hírek • Szatmár.ro

Tudjuk a dátumokat, amelyek minden szatmárit érdekelnek

Mikor lesz a Szatmárnémeti Városnap? Melyik hétvégén tartják a megye napjait? Sokat kell még várni a Családi hétvégére? Mikor menjek nyaralni, ha nem akarom kihagyni a PMN-t? Cikkünkben egy csokorba szedtük a szatmáriak számára idén igen fontos dátumokat.

Sokak számára gondot okoz akár egy-két hónapra is előre tervezni, hiszen a tavaszi-nyári periódusban lesz néhány olyan rendezvény amely nagy népszerűségnek örvend a szatmáriak körében és valószínűleg vannak olyanok, akik semmi pénzért sem hagynák ki ezeket. Telefonáltunk, keresgéltünk és jónéhány rendezvény dátumára rá is leltünk. Naptárakat, ceruzát elő, lehet jegyzetelni!

Az idei évben május végén, a 29-31 periódusban rendezik meg Szatmárnémetiben a városnapokat. Van aki szereti és van olyan, aki inkább egész hétvégén otthon ül, hogy elkerülje a forgatagot, de az biztos: ez a megyeközpont egyik legnagyobb rendezvénye. Azt hallottuk, hogy a Holograf, a Voltaj, Delia, a Vama zenekar, Smiley és Alex Velea is fel fog lépni, magyar koncertezőről egyelőre nincs információnk.

A Családi Hétvégére június elején, 6-án és 7-én kerül sor, a Kossuth-kertben tartott rendezvény pedig valószínűleg idén is rengeteg embert fog vonzani. Fellépőkről egyelőre még nem tudunk, de az elmúlt évekhez hasonlóan idén is úgy állítják össze a programot, hogy minden korosztály találjon magának szórakozási lehetőséget.

Június végén szervezi meg a Szatmár Megyei Tanács a megye napjait. A mozgalmas hétvége június 26-án kezdődik és 29-én zárul. egyelőre fellépőkről nem nyilatkoznak, csak annyit tudtunk meg, hogy a magyar és a román előadók között is lesznek igazán népszerű fellépők.

Július 3-5-én újra megtelnek Szatmárnémeti utcái zenével a második alkalommal megrendezett Utcazene Fesztiválon. A szervezők már nagyon dolgoznak-terveznek, hogy az idei fesztivál az elsőt is lepipálja.

A Véndiáktalálkozót a következő hétvégén tartják: július 10-én, pénteken kulturális rendezvények lesznek, 11-én este pedig a szokásos nagy bulival a megszokott helyen várja az egykori diákokat a Véndiákszövetség rendezvénye.

A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ idén is megszervezi a smART Dayst, melynek programjában biztosan szerepel már Harcsa Veronikának és zenekarának a koncertje. A rendezvények többségét főleg augusztus 7-9-es hétvégén tartják a Kossuth-kertben. Ugyanezen a hétvégén rendezik majd meg a Plopstock Fesztivált is. A tavaly debütáló La Damburi is visszatér, a tervek szerint augusztus 28-29-én.

A várva-várt Partiumi Magyar napok rendezvénysorozat most is egy hetes lesz: augusztus 17-én indul és 23-án zárul. Fellépőkről egyelőre nincs sok hír, egyedül az Ossian zenekar fellépése tűnik biztosnak a banda honlapja alapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: