2012-09-26 17:17:25• hírek • Szatmar.ro

Mindenki polgármestere, de nem mindenki honlapja

A jobb alsó sarokban látszik az utolsó publikálás időpontja
A jobb alsó sarokban látszik az utolsó publikálás időpontja

Immár három hónap is eltelt azóta, hogy a helyhatósági választásokon Ilyés Gyulát legyőzve Dorel Coica lett Szatmárnémeti polgármestere. Az azóta eltelt időszakban, írd és mond, egy - azaz egyetlen egy - magyar nyelvű anyag került fel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapjára, a satu-mare.ro-ra.

Miután letette hivatali esküjét, Dorel Coica többször is elmondta, hogy minden szatmárnémeti polgármestere akar lenni, nem csak azoké, akik rá szavaztak. Nem kevés malíciával azt is többször kijelentette, hogy ő magyarság érdekeit is képviseli, mivel sok magyar szavazott rá.

Hogy az érdekképviseletet miként képzeli el, nem tudni. Főleg, hogy polgármesteri hivatal honlapjának magyar nyelvű részén egyetlen egy cikk került fel az elmúlt három hónapban. A július 23-án kelt híradás arról tájékoztatja az olvasókat, hogy a polgármester az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat köszönti. Azóta a nagy semmi, az azt megelőző cikk pedig még Ilyés Gyulát jelöli meg polgármesternek és június 16-án keletkezett.

A város honlapjának van angol és német nyelvű felülete is, ott a helyzet még rosszabb. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek frissítésére az előző városvezetés sem fektetett nagy hangsúly, angolul például 2012-ben alig négy anyag jelent meg - az utolsó június 7.-én. A legutolsó német nyelvű anyag pedig még 2007-ben...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: