2010-02-25 13:00:36• hírek • Szatmar.ro

Tud-e támadni az Urziceni?

A Liverpool elleni visszavágó előtt nem reménytelen a helyzet, de mégis...

Egy héttel az odavágó után a labdarúgó Európa-ligában az Urziceni máris a visszavágón fogadja a Liverpoolt, méghozzá, a jelentések szerint, a teltházas Ghencea stadionban. Ami azért nagy szó, mert utoljára 2006-ban telt meg a létesítmény, amikor a Steaua a Real Madridot fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörében. Na meg azért is, mert a stadionba 26 ezren férnek be, míg Urziceni összlakossága alig haladja meg a 17 ezret...

Hogy ez mennyire segíti majd a román bajnokot, az csak estére derül ki, az azonban tény, hogy a Liverpoolban begyűjtött 0-1-es vereség nem egy behozhatatlan hátrány. Csakhogy ehhez gólt kell lőni, ennek eléréséhez viszont általában támadni kell. Ez pedig soha volt erőssége az Urziceni-nek: jellemző, az Anfield Roadon egyetlen egyszer sem találták el komolyabban Pepe Reina kapuját. A vörösök pedig alig várják, hogy a románok kitámadjanak, gyors embereik, mint Kuyt, Babel, N'Gog esetleg Torres szempillantás alatt Arlauskis kapuja elé képesek érni.

Ha már a neveknél tartunk, ejtsünk néhány szót a két csapatban várható változásokról. A hazaiaknál Brandan eltiltás miatt nem léphet pályára, helyét Bordeanu veszi majd át. Könnyen lehet, hogy a támadásban Onofras kimarad és Semedo kap lehetőséget. Az angoloknál nincs eltiltott, csak Johnsonra nem számíthatnak sérülése miatt. Ennek ellenére elképzelhető egy-két változás: a védelem bal oldalán Aurelio helyett Insua kaphat lehetőséget, míg a középpályás Acquilanit Lucas szoríthatja ki. Ez azt jelentené, hogy Rafa Benitez egy biztosabb középpályára szavaz, amit a Riera - Babel csere ellensúlyozna. Érdekes, de utóbbi két cserét az első meccsen is meglépte a spanyol szakember. Könnyen lehet, hogy csereként pályára lép majd Fernando Torres is, aki hosszú sérülése után a hét végi bajnokin már kapott egy negyed órát.


Torres Bukarestben is beállhat
Torres Bukarestben is beállhat


A statisztikákat böngészve akad egy-két érdekes adat, amely alapján azért remélhetjük, hogy nem unalmas meccsben lesz részünk. Egyrészt, a Liverpool eddig ötször lépett pályára Romániában, és ebből egy csak meccset veszített, még 1966-ban a Petrolul Ploiesti ellen. Ennél érdekesebb azonban, hogy a Liverpool valamennyi meccsen betalált, igaz, a Rapid elleni találkozótól eltekintve (2000) mindig kapott is egy gólt. Nem mellesleg mind az öt párharcukat megnyerték az angolok.

Ami az Urzicenit illeti, a Bajnokok Ligája idei csoportkörében mindhárom hazai meccsén betalált, ám a Sevilla elleni meccset leszámítva az ellenfél is mindig eredményes volt. Némileg romlik a mérlege, ha a tavalyi, Hamburg elleni UEFA-kupa-meccset is figyelembe vesszük, amikor is a németek 2-0-ra nyerni tudtak.

Egy érdekes adalék a meccshez: amennyiben valaki  a román bajnok Urziceni honlapján szeretne megtudni valamit a csapatról vagy a találkozóról, a következő üzenet várja: Site Suspendat, azaz  Az oldal felfüggesztve!

Ami a többi összecsapást illeti, a Rubin Kazany, az Olympique Marseille és talán a Juventus már a nyolcaddöntőkben érezheti magát, az összes többi párosítás viszont teljesen nyitott. Az első meccsen betaláló Gera Zoltán és a Fulham a Razvan Rattal felálló Sahtar Donyeck otthonában védené meg egy gólos előnyét, míg Juhász Roland és az Anderlecht a Bilbaóban elért 1-1 jelentette előnyt konzerválná. Hátrányból indul viszont Dzsudzsák Balázs és a PSV Eindhoven, amely egy hete 1-0-ás vereséget szenvedett Hamburgban. Két komoly rangadóra kerül sor Isztambulban, ahol a Galatasaray és a Fenerbahce az Atletico Madridot és a Lille-t fogadja, egyaránt remek esélyekkel. A Villarreal - Wolfsburg (2-2), a Panathinaikosz - Roma (3-2) és a Standard Liege - Salzburg (3-2) párosítás első meccsei sok gól hoztak, a visszavágók közönsége méltán reménykedhet valami hasonlóban.


Liegeben nagy csatát vívott a Standard és a Salzburg fotó:standard.be/f
Liegeben nagy csatát vívott a Standard és a Salzburg fotó:standard.be/f


A teljes program (az első meccs eredménye)
20.00-tól: Urziceni - Liverpool (0-1) ProTv
Anderlecht - Athletic Bilbao (1-1)
Olympique Marseille - Köbenhavn (3-1)
Roma - Panathinaikosz (2-3)
Galaatsaray - Atletico Madrid (1-1)
Sahtar Donyeck - Fulham (1-2)
PSV Eindhoven - Hamburg (0-1)
22.05-től: Hapoel Tel-Aviv - Rubin Kazany (0-3)
Juventus - Ajax (2-1)
Valencia - Brugge (0-1)
Wolfsburg - Villarreal (2-2)
Salzburg - Standard Liege (2-3)
Werder Bremen - Twente (0-1)
Fenerbahce - Lille (1-2)
Sporting Lisszabon - Everton (1-2)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: