2016-05-09 16:46:28• hírek • Szatmar.ro

Ennyit használt a hígított fertőtlenítőből az avasfelsőfalui kórház

Sajótközleményben foglalt állást az Avasfelsőfalui Városi Kórház a hamisított kórházi fertőtlenítőszerek körül országos szinten kirobbant botrány és ennek az intézményt érintő részletei kapcsán.

Ebben a kórház vezetősége túlzónak nevezte a helyi sajtóban megjelent „házkutatás" kifejeztést. Elismerték, hogy a Szatmár Megyei Rendőrség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai szombaton, május 7-én a Hexi Pharma gyógyszeripari cég termékei és a vásárlás dokumentumai iránt érdeklődtek, azokat magukkal vitték. „A házkutatás kifejezést túlzónak ítéljük meg, mivel semmilyen okunk nem volt arra, hogy ne működjünk együtt a nyomozóhatósággal", áll a közleményben.

A kórház vezetői szerint egyetlen egy alkalommal vásároltak a hamisítottnak, hígítottnak bizonyult fertőtlenítőszereket gyártó és forgalmazó Hexi Pharmától: idén áprilisban nyílt közbeszerzési folyamat eredményeként.

Az Avasfelsőfalui Városi Kórház vezetőinek bevallása szerint áprilisban 10 liter Hexiosept nevű terméket vásároltak, amiből mostanáig egyetlen litert használtak csak fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: