2009-02-03 16:11:46• hírek • Szatmar.ro

Tucatnyi pályázat, tizennégy ország

A 2018-as és 2022-es labdarúgó-világbajnokságot tizennégy ország is megrendezné.

A 2018-as és a 2012-es labdarúgó-világbajnokságot megrendezni szándékozó országok február 2-ig adhatták le a pályázataikat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) és tizennégy ország jelentkezett.

Több olyan ország is akad a listán, amely még soha nem rendezett hasonló kaliberű labdarúgó eseményt, mint például Indonézia, Katar, Egyiptom, Oroszország, Ausztrália, bár utóbbi kettő otthont adott már az olimpiának. Japán és Dél-Korea, miután közösen adtak otthont a 2002-es vb.-nek, most külön próbálkoznak, míg az Egyesült Államok 1994-ben, Anglia pedig 1966-ban már vendégül látta a világ labdarúgásának a krémjét.

Belgium és Hollandia kitartanak egymás mellett, miután a 2000-es Európa-bajnokságot is közösen rendezték meg, míg a 2004-es házigazda Portugália Spanyolországgal közösen pályázik. Esélyeiket rontja, hogy Sepp Blatter, a FIFA elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy az egyéni pályázatokat preferálja.

Érdekes ugyanakkor, hogy Szamir Zaher, az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség elnöke tagadja, hogy országa pályázatot adott volna le az üggyel kapcsolatban.

A végső döntés 2010 novemberében várható. Mint ismeretes, 2010-ben a Dél-Afrikai Köztársaság, 2014-ben pedig Brazília lesz az esemény házigazdája.

A legutóbbi világbajnok öröme: Olaszország

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: