2014-02-04 18:12:11• hírek • Kocsis Zoltán

Tucatnyi ország 78 vívója lép pástra szombaton Szatmárnémetiben

A kadett korosztályú (17 éven aluliak) tőröző lányok európai körversenyének egyik állomását rendezik meg szombaton Szatmárnémetiben. A rangos nemzetközi viadalon a korosztályos világranglista legjobb húsz helyezettjének negyede lesz jelen.

A nevezés lezártával eldőlt, hogy 12 ország 78 tőrözője ragad majd fegyvert szombaton a Csipler Sándor Vívóteremben. Ezek a számok valamivel alacsonyabbak, mint tavaly, hisz akkor 13 ország 91 törőzője képviseltette magát. Magyarország 20, Románia pedig 15 versenyzővel lesz jelen.

A Szatmárnémeti Sportklub négy sportolója,  Haidu Adriana, Lazin Alexandra, Pótor Andrea és Jáger Viktória lép majd pástra. Dan Suta, Simona Surducan és Izsáki Arnold tanítványaitól nem vár kiugró eredményt a szakvezetés. „Hajdu és Lazin az idén lesznek 16 évesek, a másik két lány pedig csak 14 esztendős, így nincsenek nagy elvárásaink velük szemben, ha valaki bejutna a legjobb 16 közé, az már nagyon jó eredménynek számítana", indokolta a visszafogott elvárásokat Suta.

A verseny rangját mutatja továbbá, hogy a korosztályos világranglista első húsz helyezettje közül öten is itt lesznek: a 3. szlovák Kitti Bitterova, az 5. magyar Kondricz Kata, a 10. japán Karin Mijawaki valamint a 11. magyar Pásztor Flóra és a 19. magyar Tóth Janka.

Vasárnap, immár versenyen kívül, a csapatok és a fiúk versenyét is megszervezik.  Bodó Benjámin, Pop Edwin, Pop Steven és Bódi Dávid képviseli a Sportklubot, őket Izsáki Arnold, Lengyel Éva és File Attila készítette fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: