2017-06-26 13:05:57• hírek • Kocsis Zoltán

Tucatnyi kidőlt fát kellett eltakarítaniuk a tűzoltóknak a hétvégén

Ritkán látható viharok, szélvészek és széllökések csaptak le többször is az elmúlt hétvégén Szatmár megye több településére. Az ezt kísérő jelentős mennyiségű csapadéknak nem volt komolyabb következménye, a szélnek viszont annál több.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tájékoztatása szerint péntek délutántól vasárnap estig megyeszerte összesen 11 fát kellett eltakarítaniuk Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Szamosdobon és Batizon. A fák, ágak sok esetben magukkal rántották az alattuk húzódó áramkábeleket. Szakadtak a vezetékek, Óváritól Nagykolcson keresztül Apáig számtalan településen szünetelt rövidebb-hosszabb ideig az áramszolgáltatás.

Mindez azonban csak a tűzoltók fellépését megkövetelő következménye a viharnak. Sárközújlakon például a római katolikus plébánia, Szamoskrassón az óvoda tetőszerkezetét rongálták meg a kidőlő fák.

A tűzoltók beszámolójából kiderült továbbá, hogy Batizon egy házba belecsapott a villám, de a lánglovagoknak sikerült megakadályozniuk, hogy az ingatlan teljesen leégjen.

Nem maradtak munka nélkül a készenléti felügyelőség tűzszerészei sem, hisz Oroszfaluban mezőgazdasági munka közben egy 82 mm-es löveget találtak. Szintén a hétvége mérlegéhez tartozik, hogy Nagymadarászon vasárnap este meggyulladt a növényzet. Közel két hektárnyi terület égett le, amíg sikerült megfékezni a lángokat.

Amint említettük, a jelentős mennyiségű csapadék nem okozott különösebb gondokat: Astilean Fulga, a prefektusi hivatal sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint egyetlen vízfolyás sem lépett ki a medréből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: