2012-04-12 12:08:47• hírek • Kocsis Zoltán

Tucatnyi családot költöztetnek ki az Ostrovuluiról

Közel tizenöt családdal nem hosszabbít szerződést a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal azok közül, akik most az Ostrovului utcában kialakított szükséglakásokban laknak, jelentette ki Kereskényi Gábor alpolgármester.

Szatmárnémeti második számú közméltósága kedden folytatott munkabeszélgetést a tavaly ősszel kialakított szükséglakások sorsa kapcsán. A megbeszélésen részt vett Doina Vasut, a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának, Florin Gazdac, a Helyi Rendőrség, Ionel Torja, a Lakosságnyilvántartó Közszolgálat és Leitner János, az Apaserv vezetője is.

A találkozón Kereskényi ismét megerősítette: azon lakók, akik nem teljesítik szerződés által rögzített kötelezettségeiket, azokkal nem hosszabbítják meg a fél éves szerződést. A kontraktus által mindenki vállalta ugyanis, hogy fizeti a számláit, részt vesz a takarítási akciókon és viselkedésével nem okoz problémát másoknak.

A szerződések minden esetben hat hónapra szólnak. A jelenleg életben lévők 2011 november elsején léptek hatályba, így április 30-án járnak le. Különböző okok miatt közel 15 család nem kap új szerződést, nekik el kell hagyniuk az ingatlant.

A megbeszélésen szóba került több más fontos kérdés is, így az ideiglenes személyigazolványok érvényességi ideje, valamint a D2-es tömbház kanalizálásának és tetőszerkezetének a kijavítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: