2016-10-03 12:43:13• hírek • MTI

Tucatnyi áldozatot követeltek a fokozódó harcok

A Törökország támogatta Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezet 15 fegyverese vesztette életét, 35 tagja pedig megsebesült az elmúlt 24 óra összecsapásaiban Észak-Szíriában - közölte hétfőn a török haderő.

A jelentés szerint 11 légicsapásban meghalt az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet 13 dzsihadistája is.
A tüzérség Törökország területéről lőtte az IÁ hadállásait, miután vasárnap három Szíriából indított aknagránát csapódott be a délkelet-törökországi Kilis tartományban. Az egyik robbanószerkezet hatástalanításánál bekövetkezett detonációban egy rendőr meghalt, két katona megsérült.

Ankara augusztus 24-én indított hadműveletet Észak-Szíriában Eufráteszi Pajzs fedőnéven, hogy a térséget megtisztítsa a terrorszervezetektől, köztük az IÁ-tól, valamint a szíriai kurd milíciától, a Népvédelmi Egységektől (YPG), amelynek erői a közelmúltban átléptek az Eufrátesz folyó nyugati partjára, és ellenőrzésük alá vonták Manbídzs városát.

A határ menti sáv visszaszerzése után a hadművelet déli irányba, Báb város felé fordult, amelyet szakértők Rakka után az IÁ második legfontosabb szíriai központjának tartanak. Jelenleg az Azáz és ar-Raj városok között húzódó vonalon folynak heves harcok. A katonai beavatkozás eddig 960 négyzetkilométernyi területet tisztított meg a terrorszervezetektől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: