2019-03-02 09:35:34• hírek • Bede Emőke

Tucatnál is több kereskedelmi dolgozóra volna szükség a megyében

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) heti rendszerességgel teszi közzé a megyében elérhető szabad állások listáját. Ezen a héten nem kevesebb mint 257 betöltetlen munkahelyet jegyeznek.

Csupán 19 üres pozíció betöltéséhez van szükség felsőfokú végzettségre, 173 helyre azok is bátran pályázhatnak, akik csak középfokú képzésben vettek részt. Mi több, 54 olyan állást is tartanak számon, ahova szakképzelten munkaerőt is felvesznek. A listát átbogarászva azonban nem csak ez derül ki, hanem az is, hogy melyek azok a munkaterületek, ahol a legnagyobb a hiány.
 

Az eheti összesítés szerint szükség van 17 kereskedelmi dolgozóra, 13 alkatrész-összeszerelőre, 10 biztonsági őrre, 10 textilipari alkalmazottra, 5 kasszásra, 5 diszpécserre, 5 bolti eladóra, 6 sofőrt, illetve 6 számlázási munkatársra is. Kisebb számban ugyan, de keresnek autószerelőket, géplakatosokat, pincéreket, és hegesztőket is.
 

Természetesen az ügynökség nem csak a megyei, hanem a külföldi munkahelyeket is folyamatosan monitorozza. A legtöbb szabad állást ez alkalommal Nagy-Britanniában jegyzik, ahova nem kevesebb mint 100 jelentkezőt várnak kertgazdálkodási munkakör betöltésére, további 50 személyt idősgondozásra, de 15 gyógyszerészi és 10 ápolói hely is várja a dolgozni akarókat. Hollandiában jelenleg 165 szabad munkahelyet jelentenek, ezek mindegyike a zöldség- és gyümölcstermesztéssel kapcsolatos. A többi uniós országban is vannak betöltésre váró helyek, ezekről az EURES adatbázisában lehet tájékozódni.
 

Az álláskeresők az AJOFM szatmári székhelyén, valamint a nagykárolyi, tasnádi, erdődi, turci vagy avasfelsőfalui kirendeltségében szerezhetnek további információkat, de érdemes lehet felkeresni az ügynökség weboldalát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: