2020-07-24 06:59:26• hírek • MTI

Trump és Putyin a fegyverzetkorlátozásról és a koronavírusról egyeztetett

illusztráció/wikipedia
illusztráció/wikipedia

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyverzetkorlátozásról és a koronavírusról egyeztetett telefonon csütörtökön - jelentette be a Fehér Ház.

A közlemény nem részletezte a megbeszéléseket, csupán arról tájékoztatott: Donald Trump "reményét fejezte ki, hogy elkerülhető a költséges fegyverkezési verseny" az Egyesült Államok, Oroszország és Kína között. Egyúttal előrehaladást kívánt az erről zajló bécsi tárgyalásokon.


Az Egyesült Államok és Oroszország június végén kezdte meg a nukleáris leszerelési tárgyalásokat az osztrák fővárosban az Új START-szerződés esetleges megújításáról, vagy új megállapodással történő felváltásáról. A 2011-ben aláírt Új START-egyezmény érvénye 2021 februárjában jár le.


Washington felvetette, hogy a bécsi kétoldalú tárgyalásokba be kellene vonni Kínát is. Az amerikai érvelés szerint a kínai nukleáris kapacitás gyorsan bővül. Peking eleinte elutasította a javaslatot, de nemrégiben elgondolkodtatónak minősítette azt


A csütörtöki telefonbeszélgetés során Donald Trump és Vlagyimir Putyin megvitatta az új típusú koronavírus járványával kapcsolatos erőfeszítéseket is, kiemelve gazdaságaik újraindításának fontosságát.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: