2018. november. 20., kedd
Névnap:
2017-12-20 07:59:11• hírek • MTI

Trump adóreformja élénkítheti az amerikai gazdaságot

Az amerikai republikánusok hagyományosan úgy vélik, hogy az adócsökkentés erősítheti a gazdaságot, ezért tartalmaz Donald Trump amerikai elnök reformjavaslata is járulékcsökkentéseket - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese, Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Ugrósdy Márton szerint érdekes, hogy a republikánusok hagyományosan nem kedvelik az adóhatóságot, a reform mégis elég nagy hatalmat ad a szervezetnek. A szakértő azt mondta, Trump kormányzásának első éve januárban fog lejárni, és már ideje volt, hogy sikereket és eredményeket mutasson fel, ezzel is készülve a novemberi félidős választásokra.
 

A Trump-kormány által javasolt adóreform az amerikai adórendszer első átfogó reformja három évtized óta. A tervezet jelentős adócsökkentéseket, egyes adóformák eltörlését és az adórendszer egyszerűsítését tartalmazza. Az amerikai szenátus szerda hajnalban megszavazta az előterjesztést, a képviselőháznak azonban ismét szavaznia kell a tervezetről - valószínűleg ez szerdán megtörténik -, mert a szenátus apróbb szabálytalanságokat talált a szövegben, amelyeket törölnie kellett, és így a jogszabály megváltozott.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: