2009-08-24 15:17:05• hírek • MTI

Trópusi viharrá szelídült

Trópusi viharrá szelídült a Bill hurrikán, amely az Egyesült Államok és Kanada atlanti-óceáni partvidékén pusztít.

A forgószél helyi idő szerint reggel óránként már "csak" 113 kilométeres sebességgel örvénylett, központja mintegy 300 kilométerre keletre volt a kanadai Új-Foundland szigetétől, s óránkénti 69 kilométeres sebességgel haladt északkeleti irányba.

A heves esőzésekkel kísért szélvihar sokat veszített erejéből, ahogy az elmúlt napokban észak felé haladt, s az amerikai hurrikán-előrejelző központ szerint várhatóan tovább gyengül.

A Bill volt az idei hurrikánszezon első hurrikánja, amely legalább két emberéletet követelt az Egyesült Államokban.

A Maine állambeli Acadia Nemzeti Parkban vasárnap mintegy tízezren csodálták egy szirtfalról, ahogyan a forgószél által felkorbácsolt óceán több mint négy és fél méter magas hullámai a sziklás partnak csapódtak. Az amerikai parti őrség szerint egy különösen erős hullám több mint húsz embert magával sodort. Közülük egy hétéves kislány életét vesztette. A többi elsodort, de élve kimentett ember közül tizenegyet kórházba szállítottak, főként csonttöréssel. Sérüléseiket akkor szerezték, amikor a vihar a szirtfalhoz csapta őket.

A floridai New Smyrna partszakaszon egy 54 éves eszméletlen férfit sodortak a partra a hullámok. Kórházba szállítása után már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

Az ítéletidő miatt Kanada keleti partvidékén, Új-Skócia tartományban vasárnap több mint harmincezer ember maradt áram nélkül. A vihar fákat csavart ki, de komoly anyagi kárt nem okozott a tartomány fővárosában, Halifaxban, s eddig emberéletet sem követelt Kanadában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: