2016-11-17 11:39:42• hírek • Kocsis Zoltán

Trombociták és Trifermentek – báloztak az egészségügyisek

A munka és a tanulás mellett szükség van a jó kedvre és a szórakozásra is - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bálint Zsuzsanna, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium aligazgatója szerda délután a tanintézmény posztliceális képzésében részt vevők gólyabálját.

A három éves egészségügyi képzés két vonalon zajlik a Kölcseyben: az általános asszisztensi szakon idén 24, a gyógyszerészeti asszisztens szakon pedig 18 első éves tanul. Előbbieknek Weghoffer Gabriella, utóbbiaknak Kovács Erika az osztályfőnöke.

A gólyabál nyitányaként mindkét csapat bemutatkozott: az általános asszisztens szakosok egy általuk írt mese, a gyógyszerészeti asszisztensek pedig egy verseny segítségével - utóbbiak fényképes kivetítést is bevetettek.

A gólyabált a másodévesek szervezték, ők négy játékot találtak ki az elsőéveseknek. Mindkét csapatból öt-öt játékos ment fel a színpadra, mindkét csapat külön nevet kapott. Az általános asszisztensek lettek találóan a Trombocita csapat, a gyógyszerészeti asszisztensek pedig a Triferment csapat. A versenyzőkre négy-négy feladat várt - sajnos valamennyi feladatot ugyanaz az öt-öt versenyző vitte végig, a szervezők szerint őket is lasszóval kellett összefogdosni. Kár, jó lett volna látni a csoportok többi tagját is...

A versenyszámok között az első az activity volt, majd citromba harapva kellett kimondaniuk olyan (egészségügyi) kifejezéseket, amelyeket minden zavaró tényező nélkül is szinte lehetetlenség kiolvasni.

A hangulat a karaokéval lépett tetőfokára, amikor két-két versenyző felváltva énekelte a magyar könnyűzene egy-egy klasszikusát - Bikini, Edda, Republic, Zoltán Erika -, vagy éppen napjaink slágereit - Magna Cum Laude, Ocho Macho, Holligans, Majka - és rajzfilmek - Nagy Ho-ho-ho horgász, Hupikék Törpikék - főcímdalát. Adott pillanatban a közönség bulizni kezdett és együtt énekelték az ismert slágereket.

Az utolsó feladat aztán telitalálat volt, a magukra kötött lufikat kellett kezük használata nélkül kidurrantani a játékosoknak - mókásabbnál mókásabb jeleneteket produkálva.

A gólyabál aztán az ebédlőben igazi bulival folytatódott...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: