2010-04-12 16:48:01• hírek • Balog Anita

A Somesul pályán lesz a kutyakiállítást

Idén is dupla, kétnapos nemzetközi CACIB kutyakiállítást rendez a Szatmár Megyei Ebtenyésztő Egyesület. A rendezvényre idén április 17-én és 18-án kerül sor, rendhagyó módon a Somesul focipályán. A Szatmár.ro-val most családi belépőjegyet lehet nyerni mindkét kiállítási napra.

Szatmárnémetiben idén 33-ik alkalommal rendeznek kutyakiállítást, s ahogyan a kutyabarátok az utóbbi években megszokhatták: dupla kiállítás lesz idén is, rangos bírói testülettel és rengeteg külföldről érkező kiállítóval. Mint Dr. Molnár Zsolt, az Ebtenyésztő Egyesület vezetője elmondta: az elmúlt évek sikeres kiállításainak megvan a külföldi visszhangja, idén a magyarországi, osztrák, fehérorosz, német, moldáv kiállítók mellett több mint száz kutyát hoznak Lengyelországból a kétnapos kiállításra. A jelentkezési lapok szerint mindkét kiállítási napon jóval több mint hatszáz ebet  bírálnak majd el, szombatra 630, vasárnapra 679 kutya van bejelentve.

Az idei kutyakiállítással kapcsolatban újdonság, hogy nem a megszokott helyen, a Strand területén rendezik meg, ugyanis ott felújítási munkálatok zajlanak. A rendezvény színhelyét már hónapokkal ezelőtt elkezdték keresni a szervezők, olyan helyet azonban, ahol megfelelő mennyiségű parkolási lehetőség és megfelelő terület van, nehezen találtak. Végül mégis lett helyszíne a kutyakiállításnak: a Somesul focipályáján.

A benevezett ebek nagy száma többek között a kitűnő, neves szakemberekből álló nemzetközi zsűrivel is magyarázható. Itt lesz a doberman-szaktekintély, a moszkvai Ana Titz, a fehérorosz Anatolij Zuch, a magyarországi országos ebtenyésztő egyesület elnöke, Korózs András, a debreceni elnök, Szabó Sándor illetve a jászberényi egyesület elnöke, P. Szabó Béla is.


Idén a Somesul focipályán rendezik meg a kutyakiállítást
Idén a Somesul focipályán rendezik meg a kutyakiállítást


A beíratott négylábúak között igazán különleges, szatmáron még soha nem látott fajtákat is láthat a közönség, olyanokat, mint a tibeti dog, a cseh szuvacs, az ausztrál kelpi vagy a lengyel pásztorkutya. A legnépesebb ''tábor'' a dobermanoké lesz, több mint harminc ilyen fajtájú ebet neveztek be a versenyre.

A kutyakiállításra egy belépőjegy gyerekeknek 8 lejbe, felnőtteknek 10 lejbe kerül.

A kétnapos kiállításra most családi belépőjegyet nyerhetnek a Szatmár.ro nyereményjátékán! Csak arra az egyszerű kérdésre várunk választ, hogy idén - rendhagyó módon - milyen helyszínen rendezik meg a kutyakiállítást. A helyes megfejtéseket a jatek@szatmar.ro e-mail címre várjuk. A helyes választ beküldők között négy darab családi - két felnőtt és két gyermek - belépőjegyet sorsolunk ki. Az e-mailban a játékos feltétlenül tüntesse fel a telefonszámát is, ugyanis a nyerteseket telefonon fogjuk értesíteni. Beküldési határidő:  április 16, déli 12 óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: