2010-11-03 20:13:02• hírek • Szatmár.ro

Beteg lovak: nincs kegyelem

Büntetőeljárást kezdeményeznek a beteg lovak elvitelét megakadályozó gazdák ellen.

Maurer Gheorghe Dorin, a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság igazgatója elmondása szerint most már nincs kegyelem: november 10-éig adhatják át elszállításra a „vérbajos lovakat" a gazdák, 11-én reggel az intézmény automatikusan büntetőeljárást indít az ezt megtagadókkal szemben.

- Felvettük a kapcsolatot az ügyészséggel és a rendőrséggel. Kénytelenek voltunk megtenni ezt a lépést, mivel decemberben két hétre ellenőrök érkeznek az EU részéről, akik a legproblémásabb megyéket veszik górcső alá. Mint köztudott, Szatmár ezek közé tartozik, lévén, hogy nagyon sok volt a fertőző kevésvérűségben szenvedő állat. Elsősorban az avasi gazdák nem akarják átadni lovaikat a hatóságnak, vannak, akik egyenesen 2000 eurót kérnek állatukért. WAz elkövetkező napokban utolsó figyelmeztetésben részesítjük őket.

Szatmár megyében Maurer szerint már csak 85 „vérbajos lovat" tartanak számon: ezek közül ötven állatnak a gazdája tagadja meg a jószág átadását. Az ügytől függően nagy összegű közigazgatási bírsággal, vagy akár börtönbüntetéssel is sújtható az, aki ilyet tesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: