2010-06-17 16:28:02• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrzött gabonaszállítmányok

Elindult a gabonaszállítmányokat és pékipart ellenőrző kontrollakció.

Tavaly született meg a törvény a gabonaszállító és kenyérszállító járművek papírjainak az ellenőrzéséről, és egy évvel ezelőtt megyénkben is igen látványos eredményeket hozott a gabonafeldolgozási feketekereskedelem megfékezésére hirdetett akció.

Több gépjárművet is lefoglaltak a hatóságok - a törvény szerint ezt is megtehetik a búza, vagy kenyér lefoglalása mellet. Szatmár megyében június 15-e óta ismét megkezdte tevékenységét ez a vegyes kontrollcsoport - a mezőgazdasági igazgatóság, a pénzügyőrség és a rendőrség képviselői mellett első alkalommal az Országos Útügyi Igazgatóság emberei is csatlakoznak ehhez a programhoz: lemérik a megvizsgált járműveket.

Egy kimutatás szerint a gabonakereskedelemben és a kenyériparban 35-40 százalékos a feketekereskedelem - amellett, hogy a viszonteladók papírok nélkül vásárolják fel és adják tovább a kenyérgabonát, a pékségek nagy mennyiségű, eladott kenyeret egyszerűen „elfelejtenek" bevezetni a könyvelésbe. Az állam a gazdasági válságra való tekintettel fektet óriási hangsúlyt az idén a hasonló, kétes ügyletek felszámolására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: