2019-03-18 11:28:15• hírek • Közlemény

Transilvania to Magadan - Szibériai autós expedíció 2018

Foto: István Bíró
Foto: István Bíró

2019. március 22-én, pénteken 17:00-kor a Károlyi-kastély lovagtermében kerül sor a Vasile Vénig László Fotóklub és a gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ szervezésében az eseményre.

Solymosi Zsolt, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium aligazgatója és társa, Mátyás-Metz Dávid elekroműszerész fényképvetítéssel egybekötött élménybeszámolójára minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A 2018 nyarán megszervezett, 30.400 km hosszú, 65 nap alatt 14 országot és 10 fővárost érintő autós expedíció, amely átszelte Közép-Ázsiát, illetve követte a Csontok Útját, és amelynek legtávolabbi célpontja a szibériai Magadan város volt. Transylvania to Magadan Facebook-oldalon lehetett utazásukat követni, melyre lehetőségük szerint naponta, vagy a körülményeknek köszönhetően, néha csak néhány nap elteltével jelentkeztek, ahol magyar és angol nyelven, fotókkal és videókkal számoltak be utazásuk különböző kalandjairól.

 

A hosszú és szokatlan utak megszervezése és végijárása nem volt új dolog az ötletgazda Solymosi Zsolt számára, hiszen 10 feletti, több száz, vagy 1000 km-hez közeli biciklitúrát szervezett az ország határain kívül és más magyar vonatkozású helyszínekre is. Ennek köszönhetően, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium diákjai, két keréken jutottak el a távoli Rodostóba, Krakkóba, Fiuméba és a Duna Deltába is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: