2014-12-23 17:12:21• hírek • Kocsis Zoltán

Traktor, hóeke s lelátó – két sikeres pusztadaróci pályázat

A kistérség-fejlesztési csoport a várakozásoknak megfelelőn - nem véletlen támogatta 2012-ben a megyei tanács - komoly lehetőséget rejt magában a kisebb önkormányzatok számára: Pusztadaróc például két nyertes pályázattal több olyan eszközt vásárolhat meg, amit a hivatal szükségleteinek megoldására tudnak majd használni. Minderről Gaman Mihály polgármester számolt be portálunknak.

Az egyik legfontosabb eszköz egy traktor, amelyhez vásároltak egy hóekét, egy öt köbméter űrtartalmú tartállyal rendelkező szippantót, valamint egy raklapemelőt. Utóbbit építkezésekkor lehet nagyon hatékonyan használni.

Ugyanezen pályázaton belül az önkormányzat quad szerű, fél köbméteres tartállyal ellátott kisautót is vásárol, ami tűzvédelmi feladatokat lát el. Az „elefántnak" becézett jármű előnye, hogy szinten minden terepet meg tud közelíteni. A tartályhoz tartozó pumpa ráadásul szív is, nem csak pumpál. Szükség esetén a traktor tartályát össze lehet kötni az „elefánttal", így pedig már 5,5 köbméternyi vízzel lehet beavatkozni bármilyen tűz esetén.

Ezzel azonban még nincs vége - a pályázat részét képezi még egy négykerekű, traktorszerű kaszálógép, amellyel parkokat, zöldövezetet, focipályát lehet karban tartani. Ugyanezzel a pályázattal még a szamosdarai kultúrotthon hangosítása és klímaberendezése is megoldódik.

A másik említett pályázatnak köszönhetően tavasszal lelátó várja majd a labdarúgókat és a szurkolókat a pusztadaróci és a szamosdarai focipályán. Pusztadarócon 200, Szamosdarán pedig 100 drukker fér majd el a beton talapzatú új lelátókon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: