2016-08-01 19:08:19• hírek • Kocsis Zoltán

Tragikus buszbaleset Szatmár megyében, egy személy életét vesztette

fotó: Ovidiu Domide
fotó: Ovidiu Domide

Tragikus buszbaleset történt hétfő délután Szatmár megyében, a DN19-es országúton Ákos és Alsószopor között. Egy személy életét vesztette, további hatan megsérültek - egyikük állapota életveszélyes.

A baleset 17.00 óra körül történt, amikor a személyekkel dugig megtelt Opel Vivaro típusú mikrobusz vezetője - vélhetően a túlzott sebesség miatt - elveszítette uralmát a jármű fölött. A busz a kanyarban lesodródott az úttestről, átröpült az árkon, többször is megpördült saját tengelye körül és végül az út menti kukoricásban állt meg.

A balesetben az előzetes hírek szerint egy 48 éves zilahi nő életét vesztette, további hat utas pedig megsérült - egy másik nővel élet és halál közötti állapotban indultak el a kórház felé.

A baleset súlyosságát jelzi, hogy a „Szamos" készenléti felügyelőség hat SMURD rohammentővel és három, a roncsok közül való mentéshez szükséges járművel sietett a helyszínre. A mentők csapatát a Szatmár Megyei Mentőszolgálat legkevesebb négy mentője is támogatta.

A rendőrség tájékoztatása szerint a buszt egy 44 éves zilahi férfi vezette. Az Opel, amelyben összesen hatan tartózkodtak, Szatmárnémetiből tartott Zilah irányába, amikor a baleset történt. A nyomozóhatóság egyelőre vizsgálja a baleset pontos körülményeit, okait. A további öt sérültet a Szatmár Megyei Kórházban ápolják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: