2011-06-20 19:42:29• hírek • Szatmar.ro

Tragikomédia román módra

Az előző hónap május utolsó napján igazi bomba robbant a román labdarúgásban: a Román Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága pénzügyi szabálytalanságok miatt kizárta az első osztályból a Temesvárt és a Besztercét. A Craiovát a harmadik osztályba száműzte, majd később a Bihar FC sem kapott jogot a feljutáshoz, a fenti okok miatt.

Akkor minden jogerős és megtámadhatatlan volt. A napok teltével azonban kiderült, Románia azért Románia, mert itt soha semmi sem biztos, még a szabályok sem. A Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága aztán június 20.-ára ígért végleges választ. A bizottság össze is ült, a döntés megszületett: mégpedig, hogy a bizottság nem dönthet. A macska megdöglött, az illetékesek pedig áthárították azt a Nemzetközi Sportdöntőbíróságra (CAS).

A VB ugyanis csak arról döntött, hogy a Fellebbviteli Bizottság döntése sem jogerős már Romániában, azt is meg lehet támadni a CAS-nál. Valamint arról, hogy a következő három évben az európai kupákban induló csapatok licenchelyzetéről az Európai Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága hivatott majd dönteni. Felelősség és munka ismét áthárítva. Továbbá, hogy az államnak a jövőben lehet tartozni (magyarán nem muszáj rendesen adózni), attól még mindenki megkapja a licencet.

A nap krónikájához tartozik, hogy a VB előbb kilenc igen, két tartózkodó és két nem voks mellett megszavazta, hogy a pályán elért eredmények szerint vegyenek részt a csapatok a következő idényben, ám ezt Mircea Sandu elnök megvétózta, mondván: a testületnek nem volt ehhez megfelelő hatásköre.

Egy hónappal a bajnokság végét követően, amikor már minden csapat megkezdte a felkészülést a következő szezonra, még mindig nem tudni tehát, hogy a Craiova, Sportul, Urziceni, Branesti négyesből mely csapat esett ki és hol folytatja a következő szezonban; hogy a mi lesz a Temesvár és a Beszterce sorsa; hogy a pályán feljutott Bihar FC játszhat-e az élvonalban, vagy valaki más (és hogy ki más) veszi át a helyét. Miközben sikerült ismét közröhely tárgyává tenni Romániát (vagy legalábbis a román labdarúgást), szurkolók ezrei aggódhatnak tovább kedvenceik miatt és játékosok százai pályafutásuk miatt. Hogy közben FRF vezetői és illetékesei melyik két fenti kategóriába tartoznak...?

Íme a modern kori tragikomédia román (foci)módra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: