2016-12-31 13:27:09• hírek • Kocsis Zoltán

Tragédiával búcsúzhatott volna az óév

Könnyen tragédiával végződhetett volna a 2016-os esztendő Szatmárnémetiben, mivel szombat hajnalban majdnem levegőbe röpült a Nagypiac! Mindez egy gondatlan gesztus miatt...

Szombat hajnali 05.00 óra körül fojtogató füst és szokatlan világosság ébresztette a Nagypiac melletti tömbházak lakóit. Amikor kinéztek az ablakon, döbbenten látták, hogy lángol a piac egy része. Azonnal értesítettek a tűzoltókat.

A tűzoltók több autóval vonultak a helyszínre, mégsem tudták eloltani a tüzet. Kiderült ugyanis, hogy a nagy hő hatására megsérültek a közelben lévő gázvezetékek, a gáz pedig elkezdett szivárogni. Fennállt a veszély, hogy bármelyik pillanatban a levegőbe röpül az egész.

A tűzoltók igyekeztek mérsékelni az égés intenzitását, amíg a gázszolgáltató szakemberei a helyszínre nem értek és el nem zárták a gázt. Csak ezt követően sikerült eloltani a tüzet. Mindeközben a rendőrség lezárta a környező utcákat.

Kiderült, a piacon található méretes szemeteskonténer egyike kapott lángra, feltehetően egy gondatlanul eldobott cigarettától. Innen terjedt át aztán a tűz a többi konténerre, illetve a piac épületeire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: