2009-06-15 14:49:00• hírek • Gozner Gertrud

Tragédia a szatmári kórházban

Pénteken, június 12-én este 20 óra körül egy 23 hetes terhes nőt szállítottak be súlyos állapotban a Szatmári Megyei Kórházba.

A 34 éves nőnél máj- és veseelégtelenséget, valamint súlyos vérszegénységet diagnosztizáltak az orvosok. Megállapították, hogy a 23 hetes magzat meghalt a méhben, ilyen esetekben azonnal meg kell szakítani a terhességet - tudtuk meg Cristian Demian-tól, a kórház sajtószóvivőjétől.

Mivel a nő egészségi állapota nem tette lehetővé ezt a beavatkozást, előbb stabilizálták az állapotát, hogy felkészítsék a műtétre. Péntek éjfélkor az orvosok úgy ítélték, hogy meg lehet operálni a beteget, és teljes altatásban végrehajtották az abortuszt. A műtét után szombat reggel a nő egészségi állapota tovább romlott, légzési nehézségei voltak, ezért a SMURD rohammentő szolgálat segítségét kérték, hogy átszállítsák a pácienst a bukaresti Hematológiai Intézetbe.

Azonban a 34 éves beteg útközben a mentőben a repülőtér felé, ahol már várta a SMURD egyik egysége, meghalt. A mai nap folyamán került sor a boncolásra - magyarázta a kórház sajtószóvivője, a mintákat elküldték Kolozsvárra, és körülbelül két-három hét múlva lesznek meg a hivatalos törvényszéki orvosi eredmények.

A kórház bizottságot hozott létre az ügy kivizsgálására, történt-e orvosi mulasztás a terhes kismama esetében. A szóvivő szerint lehetséges, hogy a nőnek egy korábbi, vagy ismeretlen betegsége vezetett komplikációkhoz. A családorvosi kimutatások alapján a kismama rendszeresen járt a kötelező orvosi vizsgálatokra, ahol mindent rendben találtak.


Orvosi bizottság vizsgálja  a kismama halálát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: