2020-01-16 08:21:27• hírek • Bede Emőke

Tragédia Temesváron: négy gyermek égett benn egy házban

Fotó: observator.tv
Fotó: observator.tv

Január 16-ra virradó éjszaka szörnyű tragédia történt Temesváron: négy kiskorú halt meg egy lakástűzben, szerencsére ötödik testvérük épségben kijutott az égő épületből.

A tűz kialakulásának pillanataiban a testvéreire egyedül vigyázó 14 éves fiú épp a konyhában tartózkodott, hogy tejet melegítsen a legkisebb, mindössze 4 hónapos gyermeknek. Amikor visszatért volna a szobába, már be sem tudott jutni a sűrűn gomolygó füst miatt, ezért azonnal az utcára rohant és segítségért könyörgött.


Amikor a Temes megyei katasztrófavédelem tűzoltói kiérkeztek, a tűz a gyerekek szobájában és a ház folyosóján pusztított, hatalmas füsttel töltve meg a házat. A tűz eloltása után a lánglovagok hőkamera segítségével kutattak a lehetséges áldozatok után, ekkor találtak rá a négy kisgyerek holttestére. A helyi híroldalak közlése szerint szülők gyakran hagyták magukra a gyerekeket, sokszor italoztak, és arra is többször volt már példa, hogy felügyelet nélkül bezárták őket a házba.


A katasztrófavédelem szerint a tűz a kályhától indult, de a további részletek tisztázása érdekében a hatóság nyomozást indított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: