2009-08-23 12:22:11• hírek • Szatmár.ro

Tradíciós termékvásár

Bár idén kevesebben vettek részt az augusztus 22-én, szombaton megtartott Helyi Termékek Vásárán, a hangulat azért ebben az évben is kitűnő volt.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, Kökényesd Község Önkormányzata és az Eco-Na-Tur Kistérségi Társulás közösen szervezték meg a harmadik Helyi Termékek Vásárát, amelynek ezúttal Kökényesd adott otthont. A 2007-ben elindított kezdeményezés célja, hogy létrejöjjön egy olyan tradíciós vásár, amely minden évben rendszerint lehetőséget ad a kistérségben előállított hagyományos mezőgazdasági- és kézműves termékek népszerűsítésére és értékesítésére.

Idén is színes és változatos hagyományokat bemutató strandok között sétálhattak az érdeklődök. A Kökényesdi Önkormányzat régi tárgyakból, varrottasokból, rongyszőnyegekből szervezett kiállítást, az EKE pedig a Túrmenti védett területet mutatta be egy fotókiállítással.

Kispeleskéről egy kecskesajttermelő, illetve egy gyöngyfűző érkezett, a domahidaiak gyékényből fonott tárgyakkal mutatkoztak be, a túrterebesi horgásztó képviselői különböző haltípusokat hoztak el, s egy ínyenc halászlét is elkészítettek. Mindezek mellett a Szatmár Megyei Múzeum saját kiadványait tette közzé, és Kisgérce elhozta néprajzi tárgyait. A háttérben ezúttal is zajlott a bográcsgulyás főző verseny, ahol négy Önkormányzat képviselői mutatták meg, hogy a gasztronómia világában is otthonosan mozognak.


Szombaton zajlott Kökényesden a harmadik Helyi Termékek Vására.

Szombaton zajlott Kökényesden a harmadik Helyi Termékek Vására.
Szombaton zajlott Kökényesden a harmadik Helyi Termékek Vására


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: