2014-09-11 08:43:29• hírek • Szatmar.ro

Tőzsdejáték középiskolásoknak - határon túli diákokat is várnak

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány - együttműködve az Erste Befektetési Zrt-vel - a 2014/2015-ös tanévben ismét értékpapír-piaci témájú tanulmányi versenyt és tőzsdejátékot hirdet a középiskolai diákok számára.

Az alapítvány célja - összhangban a NAT és az új kerettanterv céljaival és sok neves pénz-és tőkepiaci szereplő, pl. a Budapesti Értéktőzsde szándékaival - középiskolai diákok gazdasági, pénzügyi és tőzsdei ismereteinek megalapozása, bővítése.

Tavaly a versenyre mintegy 180 középiskolából érkeztek nevezések. A versengés nem csak országos szinten zajlik: 32 csapat határon túli régiókból vett részt a megmérettetésen. A szervezők idén is bíznak benne, hogy szép számmal érkeznek nevezések határon túli iskolákból.

A verseny selejtezőjében az online tesztek helyes megoldását a javasolt irodalomjegyzék mellett interaktív számítógépes szimulációk és e-book-ok fogják segíteni. Már ezek is nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a diákok könnyebben átlássák a makrogazdaság és az árfolyamok összefüggését, felnőve pedig tudatos megtakarítókká és fogyasztókká váljanak.

Az online tőzsdei felület használatával általában rutint szerezhetnek az online pénzügyi rendszerek (pl. e-banking, online értékpapírszámla) használatában is, de az egyes vállalatokkal kapcsolatos híreket olvasva rendszeres újságolvasóvá is válhatnak.

Amellett, hogy a részvétel és a „tőzsdézés" jó szórakozás lesz, az így szerzett tudás, gyakorlat az indulóknak a legjobb értelemben is kamatozni fog. Az idei verseny részletei és a korábbi versenyek története a www.kebaverseny.hu honlapon tekinthetőek meg. A jelentkezéseket idén október 13-ig várják a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: