2009-03-17 18:19:54• hírek • Szatmár.ro

Továbbra sincs meg a rabló

Egy maszkkal álcázott férfi rabolta ki kedd délután 18 órakor, a Golescu híd lábánál lévő RCS-RDS telefon-, internet-, és kábeltévé szolgáltató kasszáját.

Az elkövető közel ötezer lejt vitt magával, amelyet a kasszában dolgozók félelmükben adtak oda az álarcos férfinak, miután egy fegyvernek tűnő tárgyal fenyegetőzni kezdett - a fegyvernek látszó tárgyról még nem derült ki, hogy éles lőfegyver lett volna, vagy csak egy pisztoly alakú öngyújtót használt.

A rend őrei egy 30 év körüli férfit keresnek, aki 175-180 cm magas, a rablás elkövetésekor egy vastag fekete, fehér csíkokkal ellátott kabátot, fehér sportcipőt, kék farmernadrágot viselt, hátán egy hátizsákkal. Megtörténhet, hogy az elkövető a délelőtti órákban járt a befizetőhelyen, szemtanúk szerint a délelőtt folyamán egy fiatalember néhány percig téblábolt a helyszínen, anélkül, hogy bármit kérdezett, vagy esetleg számlát fizetett volna. Elképzelhető, hogy ekkor mérte fel a terepet.

 

 

A kedd esti közúti ellenőrzések nem vezettek nyomra, a rendőrök annak az esélyét sem zárják ki, hogy a férfi még a megyeszékhelyen bujkál. Az sem kizárt, hogy volt egy bűntársa is, aki arrébb egy járműben várta, hiszen a szemtanúk szerint gyalog menekült el a helyszínről a töltés irányába.

Roxana Cristea rendőrségi sajtószóvivő elmondta: a közúti ellenőrzések tovább folytatódnak, emellett megkeresnek minden olyan személyt, aki régebben rablást követett el, és gyanúsítható lehet ebben az ügyben is.

Ha elfogják a férfit, a büntetése rablás elkövetése miatt, a most érvényben levő törvénykönyv alapján 7 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Folyik a rablás helyszínén a tanuk kikérdezése

Keresik az RDS kassza kirablásának elkövetőjét
A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: