2012-07-01 16:34:01• hírek • Kocsis Zoltán

Továbbra sincs alpolgármester Szatmárpálfalván

Továbbra sincs alpolgármestere Szatmárpálfalva községnek, a vasárnap reggelre meghirdetett rendkívüli tanácsülés ugyanis elmaradt.

A Szatmárnémeti közvetlen közelében lévő község tanácsa pénteken alakult meg, ekkor tette le az esküt Nagy József polgármester és a tanács tagjai is. Amint arról a Szatmár.ro beszámolt, az alpolgármester megszavazása különböző procedurális okok miatt viszont meghiúsult. Az alakuló tanácsüléseken ugyanis a Prefektúra határozza meg a napirendi pontokat. Ezek közül viszont - meglepő módon - hiányzott az alpolgármester megválasztása.

Eugeniu Avram prefektus a Szatmár.ro megkeresésére azt mondta, azért nem szerepelt ez a pont a napirendi pontok között, mert el szerette volna kerülni, hogy ez veszélyeztesse a tanács megalakulását. A kormánybiztos tagadta ugyanakkor, hogy a törvény szerint pártpolitikától független intézmény beavatkozott volna a helyi csatákba.

A kulisszák mögött folyó események ugyanakkor mást sugallnak. A Szociál-Liberális Szövetség, amelynek kinevezéséig Avram is tagja volt, az eddigi alpolgármestert, Valeriu Sutát szeretné ezentúl is az alpolgármesteri székben látni, míg az RMDSZ- és a PDL-frakció Bontea Zenoviut támogatja. Mivel a döntéshozó testületben hat RMDSZ-es és három PDL-és tanácsos kap helyet, ez elegendő Bontea megválasztásához...

Egyelőre nem tudni, hogy mikor ül össze ismét a községi tanács, a Szatmár.ro információi szerint erre 2-3 hét múlva kerülhet sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: