2019-04-02 12:48:09• hírek • Bede Emőke

Továbbra sem sikerült közös nevezőre jutnia a szakszervezetnek és az Electrolux vezetőségének

Újabb fejezetéhez érkezett kedden az Electorlux-ügy: a vezetőség megbeszélésre hívta a Samus és a Cartel Alfa szakszervezetek vezetőit. A találkozó 11 órakor kezdődött, viszont alig 30 perc múlva a felek elégedetlenül hagyták el a tárgyalót.

„Tizenegy órára hívtak minket, hogy elmondják, az Electrolux nem engedheti meg magának, hogy a kéréseinknek eleget tegyenek. Ezt természetesen be fogjuk mutatni a munkatársaknak is, és majd együtt döntjük el, mi legyen a következő lépés. Gyakorlatilag nem oldottunk meg semmit a mai napon” -mondta el a találkozó után Vasile Darle, a Cartel Alfa vezetője. Emlékeztetőül: az alkalmazottak a megbecsülés és a megfelelő munkakörülmények biztosítása mellett szeretnének kiharcolni egy nettó 300 lejes béremelést is.


Az üggyel kapcsolatban a háztartási gépeket gyártó cég is közleményt adott ki. Mint írják, ez alkalommal is felkínálták az 5 százalékos fizetésemelést, a jelenléti bónuszt és az egészségügyi magánbiztosítást, melyek együttesen egy 11 százalékos bruttó fizetésemelkedést jelentenének. Közleményükben azt is kifejtik, hogy folyamatosan monitorozzák a bérhelyzetet, s ilyen szempontból Szatmárnémeti egyik legjobban teljesítő cégének tartják magukat. A most felkínált emelést pedig igencsak méltányosnak találják, és ők is szeretnének mielőbb közös nevezőre jutni.


Nos, nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre mindkét fél köti az ebet a karóhoz, a patthelyzet továbbra is megoldásra vár. Ezen pedig az sem tudott segíteni, hogy az elmúlt hét során városunkba látogatott Marius Constantin Budai munkaügyi miniszter. „Nagyon régóta húzódik Szatmárnémetiben ez a munkaügyi konfliktus. Azért jöttem, hogy saját szememmel is lássam, mi történik itt valójában, valamint hogy egyeztessek mindenkivel, aki érdekelt ebben az ügyben: a munkavállalókkal, a munkaadókkal és a megye állami intézményeivel is” -fejtette ki a akkor prefektusi hivatalban adott villáminterjújában a szaktárca vezetője, ám mint később kiderült, összességében semmit sem sikerült megoldania.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: