2011-09-02 16:34:21• hírek • Kocsis Zoltán

Továbbra sem oldották meg a Hasdeu utca taxis problémáját

Amióta a Hasdeului és a Golescu utcák sarkára költöztették a taximegállót, az előbbi utcában gyakorlatilag folyamatos a dugó, a dudálás és a veszekedés: a taxisok ugyanis nem tartják be a számukra előírt határokat és gátlástalanul akadályozzák a forgalmat.

A taxisok parkolásának felügyelete a Helyi Rendőrség hatáskörébe tartozik, amely intézmény többszöri megkeresésünkre ugyanazt a sablonos választ adta: amennyiben feljelentés érkezik hozzájuk, akkor kiszállnak a helyszínre és megvizsgálják annak valóságalapját. Ők ugyan rendszeresen járőröznek a városban, ám eddig nem észleltek rendellenességet.

Olvasóink levelei valamint saját magunk által készített fényképek azonban nem erről tanúskodnak! A taximegállóba a szabályzat szerint tizenöt autónak van hely, ám ez csak akkor fér el, ha a járműveket a járdára merőlegesen parkolják le. Ám az autók rendre a járdával párhuzamosan állnak, így a „taxikígyó" sokszor tízméterekre is benyúlik a Hasdeu utcában - párhuzamosan a szabályosan parkoló egyéb járművekkel. Ezzel pedig gyakorlatilag fél sávosra szűkítve a nevezett utcát. Ráadásul, mondják olvasóink felháborodva, a taxisok sokszor az utcán forgolódnak, tovább nehezítve a közlekedést.

Amint az a képen is látszik, a taxisok gátlástalanul a parkoló autók mellé parkolnak

Ioan Precop, a Helyi Rendőrség ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy mielőtt a Városi Tanácsnak javasolták az új taximegálló kijelölését, megvitatták ezt a Parkolási Felügyelettel. Elmondta továbbá, hogy a Helyi Rendőrségnek összesen 110 alkalmazottja van, ebből 80 járja a város utcáit. Ez a szám talán soknak tűnik, figyelembe véve azonban, hogy három váltásba leosztva már csak huszonegynéhány ember jut, ráadásul mindig van valaki szabadságon vagy betegszabadságon, így az utcán járőrözők effektív száma soha nem éri el a húszat. Ezzel pedig, tette hozzá, lehetetlen mindenütt ott lenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: