2017-03-31 15:22:28• hírek • Szatmár.ro

Továbbra sem lehet megkötni az útjavításról szóló keretszerződést

Egy kiskaput kihasználva kezdenék meg a megyei utak kátyúzását-javítását.

Továbbra sem lehet szerződést kötni a megyei utak karbantartására. A közbeszerzési eljárás nyertesével március 27-én köthetett volna szerződést a megyei tanács, ám 24-én a Nagyváradi Táblabíróságon támadták meg a közbeszerzés eredményét. Így továbbra sem lehet megyei utakat javítani... vagy mégis?

A több mint 838 kilométer megyei útból 196-ra jótállás van érvényben, tehát az egykori útépítőnek ki kell javítania a keletkezett kátyúkat, úthibákat. 173 kilométeren a Helyi Fejlesztési Programban (PNDL) zajlik a felújítás - ebből 140 kilométeren idén be kell fejeződnie a modernizálásnak, további 93 kilométernyi út felújítására kértek támogatást. A Regionális Operatív Programban 45 kilométernyi út felújítását szeretnék megpályázni.

A fennmaradó útszakaszt pedig mindenképp rendbe kellene hozni, akár csak ideiglenesen is. Mivel a táblabíróságon a per az esetleges sürgetés esetén is legalább egy hónapig elhúzódhat, a megyei tanács vezetősége szerint meg kellene próbálni a bajos útszakaszokat átadni a községnek, amelyen keresztülhalad. A megyei tanács és a település közösen pedig kátyúzhatna. Ennek törvényességét az Országos Közbeszerzési Hatóság vizsgálja.

Nem meglepő, hogy az útépítő cégek tűzzel-vassal küzdenek a keretszerződésért, annak összege ugyanis 100 millió euró, ezt pedig egyetlen cég viheti el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: