2017-08-05 10:55:44• hírek • Agerpres.ro

Továbbra is tombol a kanyarójárvány Romániában

Az Országos Egészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségekkel foglalkozó központjának kimutatása szerint Romániában az utolsó egy hétben 108-cal nőtt az igazolt kanyarós esetek száma. A pénteken zárult összesítés szerint az eddig igazolt esetek száma 8.455, a bekövetkezett halálesetek száma 32. 

A halálesetek megyénkénti megoszlása: nyolc eset Temes, hat Arad, hét Dolj, három Krassó-Szörény megyében, egy-egy eset Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galac, Maros megyében és egy eset Bukarestben.

A kór az ország 41 megyéjében terjedt el, három megyében ezernél több esetet regisztráltak: Temes (1.215 eset), Krassó-Szörény (1.110 eset) és Arad (1.002 eset).

'Az elmúlt két hétben csaknem négyszeresére nőtt az oltási arány. Pontos számokat jövő hét elején mondhatok majd' - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Florian Bodog egészségügyi miniszter a pénteki kormányülés elején.

Mihai Tudose miniszterelnök azt mondta az egészségügyi miniszternek, hogy továbbra is alkalmazzon büntető intézkedéseket azokkal szemben, akik 'nem értik, hogy mi a dolguk'.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: