2013-10-09 19:17:15• hírek • MTI

Továbbra is szenved a KFC anyacége Kínában

Az elmúlt hónapok élelmiszerbotrányainak hatását szenvedi a KFC-t és a Pizza Hutot is magáénak tudó Yum Brands Kínában, amely a várakozásoktól elmaradó harmadik negyedéves eredményeket közölt.

A cég július-szeptemberben 152 millió dollár nettó nyereséget jelentett, 68 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Kínai értékesítése 11 százalékkal esett vissza, a legalább egy éve meglévő Kentucky Fried Chicken (KFC) üzletek forgalma a 2012-eshez képest 13 százalékkal csökkent - derül ki a vállalat jelentéséből.

A Yum Brandsot tavaly december óta kíséri balszerencse a kelet-ázsiai országban. Akkor több beszállítójáról derült ki, hogy antibiotikummal etetett csirkék húsát adták el a vállalatnak, amely a megfelelő ellenőrzés hiányában a fogyasztók tányérjára került.

Márciusban a H7N9-es madárinfluenza kitörése vetette vissza az országban egyébként csirkeburgerei és a kínai ízlésre szabott szárnyasmenüje miatt rendkívüli népszerűségnek örvendő vállalat eladásait. Májusban újabb botrány rázta meg a Yum Brandset: a hatóságok azzal gyanúsították, hogy a Little Sheep nevű étteremhálózata az ellenőrizetlen forrású húsokkal kereskedő viszonteladói piacon szerezte be alapanyagát, amely birka helyett patkány-, nyest- és rókahúst tartalmazhatott.

A vállalat, a fogyasztók bizalmának a céges eredményekben is tükröződő megrendülése ellenére is terjeszkedik a kínai piacon. Az idén már csaknem 460 új üzletet nyitott, amelyek száma a 700-at is elérheti az év végére. A cég erős marketingkampánnyal próbálja visszacsábítani az embereket, így 2014-ben már növekvő nyereséget várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: