2011-12-05 11:50:15• hírek • Póti Orsolya

Továbbra is segít az Élelmiszerbank

A Román Vöröskereszt által működtetett Élelmiszerbank évente több millió lej értékű élelmiszer-adományt oszt szét a rászoruló családok között. A Szatmár megyei szervezet az akció keretében közel 300 családnak segített, ezzel is enyhítve a szegénységet és az éhezést.

A Román Vöröskereszt két évvel ezelőtt indította el Élelmiszerbank elnevezésű adománygyűjtési akcióját, hogy a nagyáruházakban vásárlók támogatásával rászoruló családok ünnepét tegye szebbé. A projektbe összesen huszonkét város kapcsolódott be, közöttük Szatmárnémeti is.

A kezdeményezéshez Szatmárnémetiben első alkalommal csupán egyetlen kereskedelmi lánc, a Real csatlakozott, de ma már a Billában, a Kauflandban és a Lidlben is lehetőség nyílik az adományozásra.

Rodica Borlan, a Szatmári Vöröskereszt vezetője elmondta, az adományozási akció keretében eddig 289 család részesült támogatásban, és a folyamatosan zajló gyűjtés során 3350 kilogramm élelmiszer gyűlt össze. Az adományokat a szervezet továbbra is várja, hogy még több rászoruló családon tudjon segíteni.

Az Élelmiszerbank mellett a Román Vöröskereszt egy másik szociális projektet bonyolít. A decemberi hónap folyamán  olyan szociális élelmiszerjegyeket küldenek ki a fiókszervezeteknek, amelyeket a kedvezményezettek bármilyen kereskedelmi egységnél élelmiszerré, tisztálkodószerré válthatnak be.

Borlan elmondása szerint, a szatmári szervezethez 255 darab ilyen jegyet juttatnak, melynek értéke darabonként 50 lej. „A szociális jegyeket januárban fogjuk szétosztani a rászoruló családok között, akik nem válthatják be ezeket alkoholra és dohányárúra." - mondta el a szatmári fiókszervezet vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: