2020-03-23 13:06:43• hírek • Agerpres

Továbbra is nyitva lesznek az élelmiszerpiacok

Az élelmiszerpiacok továbbra is nyitva tartanak, hogy a hazai termelőknek legyen ahol értékesíteniük zöldségeiket és gyümölcseiket, a lakosságnak pedig legyen lehetősége friss, helyi termékeket vásárolni – közölte hétfőn a Romániai Piacigazgatóságok Egyesülete (AAPR).


Az összesen 32 intézményt és gazdasági társaságot tömörítő egyesület illetékesei szerint fontos, hogy az élelmiszerpiacok tartsanak nyitva, ellenkező esetben ugyanis a mezőgazdasági termelők kénytelenek lesznek eldobni terményeiket.

Az egyesület elnöke, Ioan Teodor Birţ hangsúlyozza, a hétvégén ismertetett, a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedéseket tartalmazó katonai rendelet célja az alapszükségleti cikkek beszerzésére korlátozni az emberek mozgását. Mivel a nagyobb városokban több élelmiszerpiac is működik, az embereknek nem kell nagy távolságokat megtenniük azért, hogy bevásároljanak, tehát nem nő ezáltal a vírus terjesztésének kockázata – érvelt az elnök.

A helyi termelőknek fenntartott helyiségek mellett nyitva tartanak az élelmiszerpiacokon az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és az állatpatikák is.

"A helyiségeket továbbra is fertőtlenítjük, meghozzuk a hatóságok által elrendelt intézkedéseket, és tájékoztattuk a termelőket is a betartandó intézkedésekről. A vásárlókat arra kérjük, kerüljék a csoportba tömörülést" – tette hozzá Ioan Teodor Birţ.

Adrian Oros mezőgazdasági miniszter szintén azt hangsúlyozta egy vasárnap esti Facebook-videoüzenetben, hogy az élelmiszerpiacoknak továbbra is működniük kell, a szupermarketekre vonatkozó eljárások és intézkedések betartásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: