2017-02-05 02:07:53• hírek • Kocsis Zoltán

Jelentős vízátfolyások akadályozták a közlekedést az Avasban

A rég nem látott intenzitású tél az előző években nem tapasztalt havazást is okozott az elmúlt két hónapban Szatmár megyében. Az utóbbi napok hirtelen felmelegedése pedig okoz némi gondot.

A megolvadt felső centiméterek alatt sok esetben még fagyott talaj található, ami megakadályozza a víz elszivárgást, így egyre nagyobb mezőgazdasági területen áll a víz. Még ha nem is jelentős, de az elmúlt napok esőzése szintén hozzájárul a vízzel borított területek növekedéséhez.

Nem véletlen, hogy pénteken az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet Narancssárga jelzésű árvízriasztást adott ki Szatmár megyében, elsősorban a Túr vízgyűjtő medencéjében.

Pénteken Nagytarnán egy markológépet is be kellett vetni a felgyülemlett jégtorlasz megszüntetéséhez. Az alábbi fotók pedig szombat kora délután készültek Kőszegremete és Bujánháza között. A 109L úton három darab, 20-30 méter széles és 20-30 centiméter mélységű vízátfolyás keletkezett, komolyan akadályozva ezzel a közlekedést, összefüggő tavat alkotva az út két oldalán. Több jármű vezetője is inkább visszafordult, mintsem megkockáztassa az átkelést.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: