2016-07-05 16:05:59• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is küzdenek az útépítők a szatmári keretszerződésért

Fellebbezések, panaszok miatt még mindig nincs cég, aki aszfaltozhatna, kátyúzhatna Szatmárnémetiben.

A polgármesteri hivatalban kedden megtartott sajtótájékoztatón szóba került, hogy még mindig nincs meg a vállalat, amelyik elvégezné az aszfaltozási, útjavítási munkálatokat a szatmári megyeszékhelyen.

Mint ismert, Szatmárnémeti előző vezetése írta ki a közbeszerzési eljárást, amelynek a győztese a 32 millió eurós keretszerződés keretében aszfaltozna és kátyúzna a megyeszékhelyen, a Szamos két oldalán, négy éven keresztül. Hosszú hónapokon át nem sikerült győztest hirdetni, olyannyira, hogy jelen pillanatban sincs cég, amely elvégezné a munkát. Több fellebbezés miatt csúszik a közbeszerzés lezárása, a Tehnic Asist cég például több fórumon is panaszt tett ennek ügyében.

"Elképzelhető, hogy a keretszerződés nem a megfelelő forma, hiszen a 32 millió eurós összeg annyira csábító a cégeknek, hogy egyszerűen foggal-körömmel és minden eszközzel küzdenek érte" - mondja Kereskényi Gábor.

A polgármester szerint az előző városvezetés ráadásul az utolsó törvény adta lehetőséget is kihasználta, hogy javítson az utak állapotán - 100 ezer euró értékben adtak ki utasítást egy cégnek útjavítási munkálatok elvégzésére.

"Valószínűleg közeledett a kampány és nagy volt a nyomás az utak katasztrofális állapota miatt is. A törvények értelmében egy másik lehetőség kihasználásával egy jelentősebb útjavítást is végre lehetett volna hajtani, igaz, az eljárás néhány héttel tovább tartott volna. Akkor 300-400 ezer eurót lehetett volna útjavításra költeni" - mondta el a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: