2015-04-16 07:23:29• hírek • MTI

Továbbra is előzetesben marad Mezei János

Meghosszabbította harminc nappal a marosvásárhelyi törvényszék a Mezei Jánosra, Gyergyószentmiklós polgármesterére vonatkozó előzetes letartóztatási parancsot - közölte a törvényszék.

Az elöljáró március 19. óta van letartóztatásban, ennek meghosszabbítását a korrupcióellenes ügyészség kérte.
Mezei Jánost hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja az ügyészség egy olyan telek eladása miatt, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A vádhatóság szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi tulajdonos beleegyezése nélkül.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság márciusban szigorította a polgármester elleni kényszerintézkedéseket, és házi őrizetből előzetes letartóztatásba helyezte a tisztségéből korábban felfüggesztett városvezetőt.

Az ügyészség azt értelmezte zsarolásnak, hogy a polgármester lemondásra szólította fel a budapesti önkormányzat többségi tulajdonában levő cég ügyvezetőjét, akinek a feljelentése alapján indult az ügyészségi vizsgálat.

A Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megválasztott Mezei János 2008 óta polgármestere a 17700 lakosú székelyföldi Gyergyószentmiklósnak. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) korábban tiltakozott a polgármester meghurcolása ellen, amit az SZNT a városvezető székely jogkövetelések melletti kiállásának tulajdonít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: