2015-10-02 10:55:06• hírek • Kocsis Zoltán

Továbbra is csökken a munkanélküliek száma

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat a munkanélküliségi ráta Szatmár megyében, derül ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség (AJOFM) szeptemberi statisztikáiból.

Ezek szerint szeptember utolsó napján 5663 regisztrált munkanélküli volt Szatmár megyében, azaz 32-vel kevesebb, mint augusztusban. Közülük 2424 a nő, munkanélküliségi segélyt pedig csak 517-en kapnak. Elgondolkodtató talán, hogy mindezen számok ellenére az egy héttel ezelőtti állásbörzén összesen mintegy nyolcszázan vettek részt....

Arányaiban nézve Szatmár megyében a munkanélküliségi ráta szeptember utolsó napján 3,57% volt. Ez kisebb, mint tavaly ilyenkor és értelemszerűen kisebb, mint augusztusban volt. Egy esztendővel ezelőtthöz képet 0,46%, augusztushoz képest pedig 0,02% a csökkenés.

Országos viszonylatban a munkanélküliségi arány augusztusban 4,91% volt. A szeptemberi adatok egyelőre nem ismertek.

Az ügynökség szerint a csökkenés egyrészt az ő tevékenységüknek, másrészt pedig a munkaadók számára nyújtott támogatásoknak tudható be. A munkaadók ugyanis különböző kedvezményekben részesülnek, amennyiben például fiataloknak vagy egyéb, problémás társadalmi csoportok (pl. 45 éven felüliek vagy egyedüli családfenntartók) tagjainak biztosítanak új munkalehetőséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: