2009-02-28 04:06:52• hírek • MTI

A gazdasági válságról értekeznek

Rendkívüli értekezletet tartanak vasárnap Brüsszelben az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői, téma az energiabiztonság és a gazdasági válság, utóbbin belül pedig külön is a protekcionizmus elleni fellépés.

Mára már nyilvánvaló, hogy az EU történetének egyik legsúlyosabb gazdasági válságát éli, és bár ez ellen tagországai nemzetként tehetnek a legtöbbet, összehangolt fellépésre, szolidaritásra is minden eddiginél nagyobb szükség van.

Legutóbbi - decemberi - találkozójukon az állam- és a kormányfők nagyszabású gazdaságélénkítési programot indítottak el, tavaly ősszel pedig már számos intézkedést hoztak a pénzügyi válság elleni fellépésre. Mostani megbeszélésükön ezek hatásait vizsgálják meg, illetve azt, milyen irányban kell és lehet továbblépni.

Az őszihez képest más térségek mellett Kelet- és Közép-Európában is rosszabb a helyzet. Nem véletlen, hogy ezek a tagországok - a visegrádi államok, a baltiak, Szlovénia, Románia, Bulgária - különtalálkozót is tartanak az uniós előtt, hogy egyeztessék álláspontjukat.

EU zászlók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: