2012-08-05 08:52:37• hírek • Kocsis Zoltán

Továbbra is a textiliparban a legnagyobb a munkaerőhiány

Félszáz hellyel csökkent a szabad munkahelyek száma Szatmár megyében az elmúlt héten, derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legutóbbi tájékoztatásából.

 

Jelen pillanatban a megyében 362 betöltetlen munkahely van, túlnyomó többségük Szatmárnémetiben. Amint azt hétről hétre megszokhattuk, a legnagyobb munkaerőhiány továbbra is a textiliparban van: 225 varrónőre van szükség. Ezen kívül azonban keresnek szabókat, csomagolókat stb. Egyaránt tíz bőrművesre, lakatosra, hegesztőre, szerszámlakatosra, kárpitosra van szükség. Ezen kívül azonban keresnek szakácsot, könyvelőt, eladási ügynököt, villanyszerelőt, őrt, kőművest, szobafestőt, ácsot és olyan képzetlen munkaerőt, aki az újrahasználható hulladékot különválasztja.

A megyeszékhelyen kívül már jóval kisebb a kínálat, Erdődön, Tasnádon, Sárközújlakon egyetlen betöltetlen hely sincs. Nagykárolyban három árupakolót, Avasfelsőfaluban pedig egy termelési mérnököt keresnek.

Ami a külföldi munkalehetőségeket illeti, Dániában továbbra is keresnek olyan személyeket, akik állatfarmon dolgoznának, szám szerint harmincat. Németországban három elektromérnököt, két orvosi asszisztenst és egy software-fejlesztőt, Spanyolországban pedig két marógépkezelőt alkalmaznának.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: