2016-05-26 16:44:55• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is Mezőpetri a legrendezettebb község

Idén is a második helyezett vihette el a fődíjat: Kaplony községé a 14 ezer eurós autó.

A Szatmár Megyei Tanács idén is megszervezte a megye legrendezettebb, legszebb községeinek versenyét. Ezt harmadik éve szervezik, a kezdetektől fogva folyamatosan javítva, finomítva a szabályrendszeren. Idén a megyei tanács több osztályának a szakemberei is részt vettek a községek pontozásában, a verseny eredményhirdetését és díjátadását csütörtök délelőtt tartották.

A versenyt idén is Mezőpetri nyerte meg, jutalmuk pedig 10 ezer euró, amit a község szépítésére használhatnak fel. A mezőpetriek nyerték az első kiírást is, azzal pedig a gépjárművet. A második évben is ők kapták a legtöbb pontot, ám mivel már megnyerték az autót, akkor is 10 ezer eurót kaptak fejlesztésre. Ugyanez történt idén is, hiszen az autót nyert község 5 éven belül nem kaphat még egyet.

Ennek köszönhetően a második helyezett Kaplony község nyerte meg a Volkswagen gépjárművet. A harmadik helyen Szatmárudvari végzett - jutalmuk a felújításra-szépítésre költhető 10 ezer euró -, a negyedik helyen pedig Csanálos zárt, ők 5 ezer eurót kaptak a község szépítésére.

Adrian Stef megyei tanácselnök a verseny kiértékelésekor elmondta: látszik, hogy a községek lakói is komolyan veszik a megmérettetést, együtt a helyi polgármesteri hivatallal pedig sok pontot tudnak gyűjteni. Az elmúlt évek pontlistáit figyelembe vége azt is észrevehetjük, hogy néhány község látványos fejlődésen ment keresztül.

A községek versenyének abszolút nyertese Mezőpetri 387 pontot kapott a zsűritől - az utolsó helyezett Komorzány község pedig 119 pontot gyűjtött.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: