2012-03-14 10:25:01• hírek • MTI/Reuters/dpa

Forma-1 - Rajt Melbourne-ben, Vettel triplázhat

A múlt év végén kötött megállapodásnak köszönhetően négy éven át, 2012 és 2016 között ismét az m1-en lesz látható a teljes Forma-1-es világbajnoki sorozat.

Vasárnap rendezik meg a 63. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat.

Román idő szerint reggel nyolc órára elfoglalják a rajtkockákat a versenyautók az Albert Park aszfaltcsíkján és a száguldó autós cirkusz rajongói a hosszú téli szünet után ismét láthatják kedvenceik vetélkedését.

Tavaly azt jósolták a szakértők a vb-sorozat rajtja előtt, hogy Sebastian Vettel, a Red Bull német világbajnoka nagy csatát vív majd a Ferrari spanyol pilótájával, Fernando Alonsóval. Ám nagyon gyorsan kiderült, hogy a német autóversenyzőt 2011-ben sem lehet legyőzni. Olyannyira nem, hogy már négy futammal a zárás előtt, a Japán GP-n egy harmadik hely is elég volt neki, hogy bebiztosítsa második vb-címét. Alonsónak végül csak a negyedik hely jutott, Vettel mögött a brit Jenson Button (McLaren) és csapattársa, az ausztrál Mark Webber állhatott még föl a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára.

Ami az idei esélyeket illeti, a szakértők többsége szinte teljesen egységesen arra voksolt, hogy - ha nagyobb küzdelem árán is - a Red Bull német ászát az idén sem lehet majd megállítani. Ráadásul a ferrarisok egyelőre nem nagyon hisznek az új versenyautóban: Pat Fry, az olasz istálló technikai igazgatója odáig ment, hogy még dobogóra sem tartotta esélyesnek az autót az idénynyitó viadalon. Alonso is jelezte, hogy több helyen változtatni kell majd a gépen. Szerénykedett a McLaren is, a csapatnál többen is úgy vélekedtek, nem számítanak olyan meghatározó szerepre, mint amivel az elmúlt esztendőben a Red Bull rendelkezett.

Hat világbajnokkal indul a 2012-es szezon. Ki örül majd a következő címnek?

Az idén a finn Kimi Räikkönen visszatérésével hat világbajnok versenyző küzd majd egymással és a kilométerekkel. A Jégembernek becézett versenyző, aki 2007-ben a Ferrarival nyert vb-t, ezúttal a Lotus Renault-val száguldozik majd. Mellette Vettel, Alonso, Button, a szintén brit Lewis Hamilton (McLaren) és az elnyűhetetlen német Michael Schumacher szólhat bele a végelszámolásba. A Mercedes hétszeres világbajnoka tavaly nem alkotott maradandót, igaz, a versenyautója sem sikeredett fényesre.

"Ha egyforma erejű gépekkel versenyeznénk, akkor én is ott lehetnék a favoritok között" - kesergett a hazai sajtóban még mindig rendkívül népszerű Schumi.
A "kis Kaiser", azaz Vettel csupán annyit mondott, hogy kemény ütközetekre számít, de azért indul, hogy megvédje címét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: