2017-12-04 14:13:12• hírek • MTI

Továbbra is Ion Tiriac egykori teniszcsillag Románia leggazdagabb üzletembere

Ion Tiriac volt román teniszcsillag az idén is megőrizte első helyét a leggazdagabb romániai vállalkozók toplistáján, vagyonát a Capital című gazdasági hetilap 1,7-1,8 milliárd euróra becsülte.

A szaklap elkészítette az idén is a háromszáz leggazdagabb román toplistáját. A tavalyit is Tiriac vezette, akinek vagyonát akkor 1,6 milliárd euróra becsülték. 


Második helyen Dragos és Adrian Paval testvérek vannak, akiknek vagyona eléri az 1,1-1,2 milliárd eurót. Ők birtokolják a Dedeman barkácsáruházláncot, amely az elmúlt években jelentősen terjeszkedett.


Az első tíz leggazdagabb üzletember listáján egy magyar nemzetiségű vállalkozó is található Teszári Zoltán személyében, aki a Digit működtető RCS és RDS telekommunikációs cég tulajdonosa. Az ő vagyonát az újság 550-570 millió euróra becsülte a tavalyi 500 millió euróhoz képest.


A háromszáz leggazdagabb románok listáján szereplő személyek vagyonának összértéke 23,05 milliárd euró, ami 6,2 százalékkal haladja meg a tavalyit. A háromszázas toplistába minimum 20 millió euróval lehetett bekerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: