2013-01-25 16:38:04• hírek • Szatmar.ro

A harmadik helyért játszik szombaton a VSK

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Egy hét alatt harmadik meccsére készül szombaton a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, ám a Kolozsvár (95-49) és a Marosvásárhely (90-42) elleni ujjgyakorlat után ezúttal a Gyulafehérvár keményebb diónak ígérkezik.

Az Ady Endre utcai sportteremben 18.00 órakor kezdődő összecsapás esélyese azonban egyértelműen a VSK. Nem csak a hazai pálya miatt, hanem mert az ősszel Közép-Erdélyben 78-63-as győzelmet arattak Orosz Andreáék. A szatmári vezetők szerint azért is kiemelten fontos a szombati meccs, mert ezen a VSK bebiztosíthatja harmadik helyét az alapszakaszban.

"A csapat most jó formában van. Ha nyerünk, akkor 90 százalékban biztosra vehető, hogy a harmadik helynél lejjebb már nem végezhetünk az alapszakasz végén", mondta Muresan Florin szakosztályelnök.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a Gyulafehérvár kispadján az őszi meccs óta egy másik szakember ül: a cseh Thomas Bileket ugyanis a hét elején a szerb Miroszlav Popov váltotta. „Az országban jelenleg ő tekinthető a legjobb edzőnek. De még csak egy pár napja van itt, így ennyi idő után még nem várhatunk tőle csodákat. El kell telnie két-három hétnek, hogy a munkájának a nyoma már látsszon is a csapaton. Az együttes a rájátszásra érik majd össze, akkor kell majd csúcsformában lennie. A szombati mérkőzésnek mindenképpen a szatmári csapat az esélyese, tehát semmi tragédia nem történik, ha vereséget szenvedünk" nyilatkozta a korábbi jugoszláv és szerb szövetségi kapitányról és a klub elképzeléseiről Éles Péter menedzser, aki korábban a VSK-nál is betöltötte ezt a pozíciót.

Ám nem ő az egyetlen kapocs a két csapat között: két amerikai valamint egy-egy szerb, izraeli, lett és cseh légiós mellett a Gyulafehérvár keretének tagja a szatmári Tarta Enikő valamint a korábbi VSK-játékos Laura Dragoescu is.

A VSK-val kapcsolatos hír továbbá, hogy az eredetileg február 6-ra tervezett Targoviste elleni bajnokit csak márciusban rendezik meg a címvédő Euroliga-elfoglaltsága miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: