2018-11-26 07:26:39• hírek • közlemény

Továbbképzés szociális munkásoknak

A 4 kreditpontot érő kétnapos workshop a szociális munkára, valamint a szociális munkás és a kedvezményezett közötti kapcsolatra fókuszált.

Huszonkét, Szatmár megyei polgármesteri hivatalokban dolgozó, valamint a Caritas intézményeiben tevékenykedő szociális munkás vett részt a november 22-én és 23-án Szatmárnémetiben megszervezett továbbképzésen. Az esemény szervezője a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet volt, a Szociális Munkások Országos Kollégiuma szatmári fiókszervezetével együttműködésben.


A képzésre a Caritas egyik fontos, hátrányos helyzetű közösségek fejlesztését és integrációját megcélzó, svájci alapokból finanszírozott projektjének keretében került sor. Az eredetileg 3 település marginalizált közösségének integrációját megcélzó projekt nemrégiben további 20 településre lett kiterjesztve – tájékoztatta a jelenlévőket Fülöp Orsolya projektkoordinátor. Az extenzió keretében a Caritas képzéseket szervezett hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak, továbbá tíz településen kezdeményezett közösségfejlesztési programokat. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a szociális munkásoknak szervezett képzés által a hátrányos helyzetű közösségek tagjaival való munkájukat szeretné segíteni – mondta a szakember.



A képzést Makai Dimény Judit Katalin nagyváradi tréner tartotta, aki maga is szociális munkásként kezdte pályafutását. „Különösen a pályakezdő szociális munkások esetében van egy elég nagy elbizonytalanodás – túl sok a törvény, a követelmény, nagyon sok bizottság különböző elvárásainak kell megfelelni. Sok bába közt pedig gyakran elvész a gyermek, olyan értelemben, hogy elvész maga az ellátott, róla a fókusz átkerül a különböző formanyomtatványokra, és sokszor maga a szociális munkás is elveszti a saját helyét, szerepét, hiszen olyan sok van neki, hogy nehéz ezek között eligazodnia” – állítja a tréner.
A képzés szervezésébe Motoc Mihaela, a Szociális Munkások Országos Kollégiuma szatmári fiókszervezetének vezetője is bekapcsolódott, mivel meggyőződése, hogy a minőségi szociális szolgáltatások biztosításához fontos a szociális munkások felkészítése arra, hogy sikeresen megfeleljenek a munkájukkal járó kihívásoknak.


A képzés első, 4 kreditpontot érő része pénteken zárult, a következő modult pedig januárban tartják meg.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: