2014-10-13 14:59:34• hírek • Szatmár.ro

Továbbképzés hitoktatók számára

A játékban, a kommunikáció egyik alapvető eszközében megérezhetjük annak felszabadító erejét, feszültségoldó hatását, közösségformáló jellegét - hangzott el a hitoktatók továbbképzőjén.

Benjamin Franklintől kölcsönzött mottóval - „Mondd el és elfelejtem, taníts meg és emlékszem rá, vonj be (a játékba) és megtanulom." - zajlott október 10-12 között Nagyszokondon a Szatmári Egyházmegye római katolikus hitoktatói számára szervezett továbbképző, melynek célja az volt, hogy a pedagógusok számára eszközöket adjanak a több játékkal történő, változatosabb hittanórák levezetésére.

A képzést Latinovics Zoltán, a dunaharaszti-taksonyi Szentjánosbogár Klub vezetője és Fodor Nóra, nagy tapasztalattal rendelkező önkéntes csoportvezető tartották. A találkozó szentmiséit Ft. Molnár Eduárd pusztadaróci i.h. lelkész mutatta be, ezekben a hitoktatók átélhették Isten jelenlétét és tudatosították magukban azt, hogy a gyermek Istentől jött és "ingyen kapott" ajándék, mindegyik egy egész, teljes világ.

A képzés során sok új játékot ismertek meg, amelyeket kipróbálva kicsit újra gyermekké válhattak. Mint elhangzott, a játékban, a kommunikáció egyik alapvető eszközében megérezhetjük annak felszabadító erejét, feszültségoldó hatását, közösségformáló jellegét - ezt szeretnék átadni a pedagógusok diákjaiknak is.

Következő évi találkozójukig a hitoktatók útravalóul Charles de Foucauld gondolatait viszik magukkal, aki felhívja a figyelmet: „Rajtad múlik... Ha lassan baktatsz, a többiek megállnak. Ha te leülsz, ők lefekszenek. Ha te elfáradsz, ők álomba merülnek. Ha te kételkedsz, ők kétségbe esnek... De ha te felébredsz, ők is kinyitják szemük. Ha te előttük haladsz, ők eléd fognak futni! Ha te kezedet nyújtod, ők életüket adják. S ha te imádkozol, ők szentek lesznek."

Hitoktatók találkozója Nagyszokondon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: