2009-03-12 13:23:30• hírek • Szatmar.ro

Dinamo-Rapid a Román Kupában

A Román Kupa negyeddöntőiben a címvédő CFR a Panduriival találkozik.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában pénteken megtartották a Timisoreana Román Kupa negyeddöntőinek sorsolását, melyen a Rapid-Dinamo bukaresti derbi lesz a slágermeccs.

A címvédő Kolozsvári CFR a Panduriival találkozik majd, de érdekes összecsapásnak ígérkezik a Vaslui-Urziceni és a Temesvár-Beszterce találkozó is.

A Dinamo és a Rapid jelen pillanatban egyaránt versenyben van a bajnoki címért, és bár jelenleg a piros-fehéreknek öt pont előnyük van a tabellán, a bordó-fehérek tűnnek jobb formában. Mindkét csapat 13 alkalommal nyerte meg a Román Kupát, így az egymás elleni meccsen komoly lépést tehetnek az „előzés" érdekében.

A címvédő Kolozsvári CFR a bajnokság mellett a kupát is szeretné ismételten megnyerni és a papíron a leggyengébb ellenfelet sodorta útjába Fortuna, ám a Pandurii többször is bizonyította, hogy nem szabad őt leírni. Legutóbbi két egymás elleni meccsüket a Zsíl-völgyiek nyerték...

A tavalyi döntős Uzriceni és a Vaslui egyaránt részt szeretnének venni az európai kupákban és a legrövidebb út a Román Kupa megnyerése. A két fiatal, ambiciózus edző (Dan Petrescu illetve Viorel Moldovan) pályafutásuk első trófeáját nyerhetik meg egy esetleges végső diadallal.

Bár Temesvár város csapata nyerte 1934-ben az első kiírást a Ripensia révén (amely két évvel később ismételt) és a Politechnica is két ízben (1958, 1980) elhódította a trófeát, a jelenlegi csapatok egyike sem jogutódja. A Beszterce, némi meglepetésre, 1993-ban egyszer már nyert Román Kupát, ennek ellenére a párharc esélyese a „nyeretlen" gárda.

A negyeddöntőket április 15-én rendezik, semleges pályán.

Timisoreana Román Kupa, negyeddöntők:
Dinamo-Rapid
Kolozsvári CFR-Pandurii
Temesvár-Beszterce
Urziceni-Vaslui

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: