2019-12-13 09:59:46• hírek • Bajnai Botond

Továbbjutott a CFR, tavasszal folytatódik az európai kupaszereplés

Fotók: Dan Tăuțan / Nicu Cherciu
Fotók: Dan Tăuțan / Nicu Cherciu

A 2012/2013-as idény óta először, ismét tovább jutott a Kolozsvári CFR az Európa-liga csoportköréből, a Celtic Glasgow csapata mögött 1 ponttal lemaradva sétáltak tovább a legjobb 32 közé.

Valódi izgalmaktól mentesen zajlott le csütörtök este a Kolozsvári CFR – Celtic Glasgow Európa-liga találkozó, már-már barátságos hangulatban gurigáztak a csapatok.

Természetesen a hazai pontszerzés elsődleges fontosságúnak számított, de olykor úgy tűnt a vendég csapatnak sincs ez ellen különösebb kifogása.

Az összes lehetséges forgatókönyvtől függetlenül a skót bajnok Celtic már a csütörtöki, hatodik csoportmérkőzés előtt is biztos csoportelsőnek számított, így nem is erőltették a támadásokat, mi több, egészen tartalékos felállásban kezdték meg a mérkőzést.



A kolozsváriak erős csapattal álltak fel, törekedtek is a gólszerzésre, viszont az első félidőt még 0–0-s döntetlennel hozták le a csapatok.

Eközben a csoport másik mérkőzésén Franciaországban a Stade Rennes 45 perc játék után 1–0-ra vezetett a Lazio ellen, ami azt jelentette, hogy akár pontszerzés nélkül is továbbjutna a CFR, viszont jól tudta mindenki nem szerencsés az ilyesmit a véletlenre bízni.

A második játékrészben aztán rögtön 4 perc játék után Deac beadását követően Burcă gyönyörű kapufás gólt fejelt: a mintegy 13000 fős nézőközönség egy emberként ünnepelhetett.

Az egy gólos hazai vezetés sem zavarta különösebben a vendégeket, természetesen a skót bajnok is megeresztett időnként egy-egy távoli lövést, de a kolozsváriak litván kapusát igazán veszélyes kísérlettel így sem környékezték meg.

A 70. percben jött aztán Djokovic gólja is, a CFR már kettővel vezetett: egészen biztossá vált a továbbjutás, amit még jobban tetézett a tény, hogy a Rennes is belőtte a másodikat elhessegetve a Lazio győzelmi esélyének utolsó foszlányait is.

A 93. percben kolozsvári összecsapás török játékvezetője aztán lefújta a mérkőzést, a vasutasok 2–0-s győzelemmel zárták a találkozót, a mintegy 1000 skót drukker pedig kicsit sem felháborodva tapsolta meg a Celtic csapatát, akik úgymond hozták a kötelezőt: csoportelsőként jutottak tovább az E csoportból, azzal az apró szépséghibával, hogy az utolsó mérkőzést elvesztették.



Jelzés értékű volt ugyanakkor az is, hogy a találkozót követően a szervezők lejátszották a skótok indulóját is, a stadion zengett a You’ll never walk alone-tól, a két szurkolótábor pedig egymást megtapsolva búcsúzott idén 4. alkalommal egymástól.

 

Celtic Glasgow   13 pont
Kolozsvári CFR  12 pont
Lazio                    6 pont
Rennes                4 pont

 

Az Európa-liga tavaszi folytatásának sorsolását hétfőn 14 órától Nyonban tartják, a Kolozsvári CFR az alábbi ellenfelek közül kaphat ellenfelet a legjobb 32 között: Ajax, Benfica, Inter, FC Salzburg, Espanyol, Sevilla, Manchester United, Arsenal, Malmö, FC Basel, LASK Linz, Gent, Braga, Bașakșehir, FC Porto.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: