2018-08-30 13:14:45• hírek • Kocsis Zoltán

Továbbjutás kapusmizériában

Egyaránt két gólos hátrányt kell ledolgoznia a Kolozsvári CFR és a FCSB csapatának ahhoz, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe. A kolozsváriak dolgát a luxemburgi ellenfél tudása, a bukarestiekét a Rapid Wien otthonában szerzett gól könnyítheti meg. A kapusok körüli hercehurca viszont annál kevésbé.

 

Amikor egy hete 2-0-ra kikapott Dudelange-ban, még a litván Giedrius Arlauskis védte a CFR kapuját. A hálóőrnek akkor már megromlott a viszonya a vezetőkkel, a jelentések szerint nem is védett túl jól. A hétvégén már a frissen igazolt spanyol Jesus Fernandez Collado állt a kapuban Medgyesen, ahol amúgy gól nélküli döntetlen született. A történethez hozzátartozik továbbá, hogy az a Cosmin Vatca, aki 3 meccsen állt már a szezonban a CFR kapujában, időközben el kellett hagyja a szerelvényt. Szóval Medgyesen az új fiú, Collado védett, cseréje az az Adrian Rus volt, aki 25 éves kora ellenére még nem védett egyetlen élvonalbeli bajnokin sem…

 

Nem jobb a helyzet a másik oldalon sem, ahol Jonathan Joubert a két csapat első meccsén sérült meg, le is kellett cserélni. A válogatott hálóőr nem is épült fel a visszavágóra, így a kevés rutinnal rendelkező Joe Frising helyettesíti. Aki a hétvégén négy gólt kapott a Mondorftól. Igaz, a Dudelange több alapemberét is pihentette, mindent a történelmi siker elérésének áldozva fel.

 

Hasonló a helyzet a FCSB-nél is, ahol Cristian Balgradean a hétvégén, a Viitorul elleni 4-1-es győzelem során szenvedett sérülést. Helyét az alig 19 éves Andrei Vlad veszi át, akit hatalmas tehetségként tartottak/tartanak számon, ám a tavasszal egyáltalán nem meggyőző teljesítménye miatt kellett leigazolnia a klubnak Balgradeant. Vlad cseréje a 17 éves Valentin Slabu lesz!

 

Nincsenek hasonló gondjai a Rapidnak, amelynek kapujában Richard Strebinger az első meccsen is bravúrokat mutatott be, ennek is köszönhető csapata 3-1-es győzelme. Vélhetően Bukarestben is akad majd dolga – rutinja és formája akár sorsdöntő is lehet.

 

Európa Liga selejtező:
Kolozsvári CFR – Dudelange 20.00 Digi, Telekom, Look
FCSB – Rapid Wien 21.30 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: